TÜRGEV Yurtları Hakkında Bilgi

TÜRGEV Yurtları Hakkında Bilgi



TÜRGEV yurtları nerelerde var,TÜRGEV yurtları nasıldır? İşte yurtla ilgili merak edilenler...

Binlerce kız öğrenciye eğitim desteği veren TÜRGEV, dokunduğu hayatları değiştiriyor. Suriyeli Walaa, Cibutili Habsan Hassan, Vanlı Zemzem, okula gitmekten ümidi kesmişken vakıfla tanıştı, sonra her şey yeniden başladı.

Yüz binlerce kız öğrenci üniversite okuyup bir meslek sahibi olabilmek için ailesinden ilk kez ayrılmak zorunda kalıyor. Bilmedikleri, tanımadıkları şehirlere gidenler, hele hele İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı metropollerde üniversiteye başlayan genç kızlar daha büyük zorluklarla karşılaşıyor. Gözüne uyku girmeyen aileler ise bu durum karşısında çoğu kez çaresiz. Öğrencilere kol kanat gerip ailelerinin yüreğini rahatlatmak için yola çıkan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), kız öğrencilere yönelik hizmet ağını her geçen yıl genişletiyor. Geçtiğimiz dönem 21 yurt ve 3 misafirhanesiyle eğitime destek veren TÜRGEV, yeni eğitim-öğretim dönemde 18 kız yurdu daha açarak yurt sayısını 42'e ulaştırdı. Vakıf, eğitim alanındaki hizmetlerini 81 ilin geneline yaymayı hedefliyor.

ÜMİTLERİ TÜKENMİŞKEN YARDIM ELİ

Bugüne kadar eğitim amacıyla ailelerinden ayrılan 5 bin 100 öğrenciye ulaşan TÜRGEV, binlerce kız öğrencinin hayatını değiştirdi. Maddi nedenlerle eğitim hayatına başlayamayan veya ara vermek zorunda kalan öğrencilere burs imkanı vererek kucak açan kuruluş, özellikle kız çocuklarına tıpkı bir aile gibi kanatlarını geriyor. Ailelere de rahat bir nefes aldıran vakfın dokunduğu hayatlardan sadece biri Zemzem Demirel. Van'da doğan Demirel beş çocuklu bir ailenin kızı, maddi durumları oldukça kötü. Kardeşlerinden hiçbiri okumadı. Ailenin son üyesi olarak azmeden Demirel, Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandı ve kayıt oldu. Bulunduğu yerde internet olmaması nedeniyle yurt kayıtlarını kaçıran Demirel, okumaktan ümidi kesmişken bir arkadaşının tavsiyesi üzerine TÜRGEV ile tanıştı. Başvurunun hemen ardından yüzde yüz bursla yurda yerleştirilen Demirel, "Burada aile sıcaklığını gördüm." diyor.

BENİM ŞANSIM

Vakıf, yabancı öğrencilere de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri olan Walaa Antaklı, Suriye'den Türkiye'ye pasaportlarını bile almadan kaçmış, savaşın parçaladığı bir ailenin kızı. İstanbul'a geldiğinde hiç Türkçe bilmeyen Antaklı, FSM Mimarlık Bölümü'ne ve TÜRGEV yurtlarında tam burslu olarak yerleştirildi. İstanbul Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan Sümeyye Palta ise sırf bu yurtlarda kalabilmek için İstanbul'u tercih etmiş. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Habsan Hassan Abdillahi, Cibuti'de ailesini geride bırakıp eğitim görmek için Türkiye'ye gelmiş. Abdillahi "Güvenli ortam olmadığı için okumadan memleketime dönecektim. Din, dil, ideoloji ve ırk farkına bakmayan bu kurum benim için büyük şanstı" diyor.

İŞARET DİLİ DE VAR İSLAMİ İLİMLER DE

TÜRGEV yurtları, kız öğrencilerin eğitim süreçlerinde kendilerini her alanda geliştirmeleri için imkanlar sunuyor. Çeşitli etkinlikler, projeler, atölyelerle birer kültür ortamı oluşturan yurtlarda öğrenciler Osmanlıca, İşaret Dili, İslami İlimler, Karşılaştırmalı Tarih, Sosyoloji, Ebru, Resim, Hat, Ney, Keman, Dikiş, El Nakışı, Ahşap Boyama, Yemek, Badminton, Okçuluk, Plates & Aeorbik & Fitness, Uzak Doğu Dövüş Sanatları, Voleybol etkinlik ve atölyeleriyle kendini geliştirme fırsatı buluyor.

YURT SAYISI 43'E ULAŞTI

2015-2016 eğitim öğretim yılında 18 yeni yurdun açılışını gerçekleştirecek olan TÜRGEV, Gaziantep'in Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde, Rize, Şırnak, Malatya, Bursa, Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Kayseri ve Diyarbakır illerinde birer tane kız yurdu açacak. Özellikle Anadolu'daki yurt sayısını artırmayı hedefliyor. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu İstanbul'da da Avcılar, Beyoğlu, Güngören, Mecidiyeköy, Zeytinburnu, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Üsküdar Küplüce'de yeni yurtlar açılacak.


TÜRGEV Ana Sayfasına Ulaşmak için Tıklayınız

KYK Sorgulama