ÖSYM 2018 DGS Tercih İşlemleri Başlıyor mu?

ÖSYM 2018 DGS Tercih İşlemleri Başlıyor mu?



ÖSYM 2018 DGS Tercih Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

ÖSYM 2018 DGS Tercih İşlemlerini Gerçekleştirmek için Tıklayınız


2018-2019 Yılı için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercihleri Ne Zaman alınıyor. 2018 DGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlayacak? Her sene Lisans tamamlamak isteyen Önlisans Öğrencileri için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavı çok şey ifade ediyor. Ağustos 2018 tarihinde yapılan 2018-DGS Sınavı'nın sonuçları Ağustos 2018 tarihinde açıklanıyor mu? Şu sıralar adaylar DGS Tercih ve Yerleştirme İşlemlerinin detaylarını merak ediyorlar. Peki 2018-2019 Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Puanları ve Kontenjanları Belli Oldu mu...

ÖSYM 2017 DGS Kontenjanlarını Öğrenmek için Tıklayınız

DGS Sınavı için tercihler,Eylül 2018 - Ekim 2018 tarihleri arasında alınmaya başlanmıştı.Bu sene için de 2018-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili tercih işlemlerinin benzer tarih aralıklarında alınması bekleniyor.2018 DGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.

Adaylar ilgili tarihler arasında yayınlanan kılavuz bilgilerini dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir.En fazla 30 tercih yapılabilecekdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

TERCİHLERİMDE İSTEDİĞİM BÖLÜMÜ YAZABİLİR MİYİM?

Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.Nereleri tercih edebileceğinize buradan bakabilirsiniz.

TERCİHLERDE GEÇMİŞ YILLARIN PUANLARINA BAKARAK LİSANS BÖLÜMÜ SEÇMEK NE KADAR DOĞRU?

Dikey Geçiş yapılabilen bölümlerin kontenjanları ne yazık ki çok az sayıda. Bu sebepten bazı bölümlerin puanlarında ciddi şekilde oynamalar olabiliyor (5-20 arası).Puanları sadece fikir verme açısından değerlendirerek tercih yaparsak en doğru kararı vermiş oluruz.

Dikey geçiş sınavı (DGS), önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları yada önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olabilecek durumda olan adaylar, belirli şartları yerine getirdikleri takdirde, mezunu oldukları üniversitenin veya diğer üniversitelerin, alanlarıyla ilgili 4 yıllık programlarına ÖSYM'ce yapılan "Dikey geçiş sınavını (DGS) kazanmak koşuluyla geçiş yapabilir ve o bölümün lisans diplomasını alabilirler.

2018 DGS tercih işlemleri başladı. Dikey geçiş sınavı sonuçlarına göre tercih yapacak öğrenciler için tercih süreci başladı. DGS nedir? DGS Tercihleri Nasıl Yapılır? DGS Tercihleri Nereden Yapılır? DGS Tercihlerinde Dikkat edilmesi Gerekenler Nelerdir? DGS tercih işlemleri ne zaman Sona eriyor? DGS Tercihleri ile ilgili tüm detaylar burada...

DGS PUAN HESAPLAMA

DGS puan hesaplama robotu ile yaklaşık olarak alacağınız puanınızla hangi üniversitenin bölümlerinin puanlarını tutturduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Sınavın soru sayıları ise 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru ve 140 dakika olarak sınav süresi belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmamaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

2018 DGS puanı hesaplama robotu ile hangi türdeki DGS puanlarını hesaplayabilirim? DGS puanı hesaplama robotu yada motoru ile Sayısal Net, Sözel Net ve ÖBP puanlarınızı yazarak DGS puanlarınızı kolayca hesaplayabilirsiniz.

LİSANS BÖLÜM PUANLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Lisans puanları ÖSYM sınavlarında olduğu gibi tamamen öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir.Kılavuzda verilen puanlar sadece öğrenciye fikir vermesi için yazılmıştır.Örnekle açıklamak gerekirse farz edelim Boğaziçi üniversitesi işletme bölümünün 3 kontenjanı olmuş olsun DGS birincisi ve ikincisinin ilk tercihlerinde bahsettiğimiz bölüm olsun,DGS yirmi binincisine kadar kimse tercih etmemiş DGS 20 000.sininde ilk tercihi Boğaziçi işletme ise bölüme girer bölümün puanı da DGS 1. ve 2. sine bakılmadan son giren kişinin puanı yani DGS 20 000.sinin puanı olur.

1 yorum

ÖMERr
13.10.2015 11:45

ben 2 yıılık aöf mezenuyum 4 yıllık tamamlama süresini gecirdim ve sınavsız geçiş hakkım yandığını sölenıyor benim aöf den tekrar işletme bölümünü seçmem için ne yapmam gerek ne kadar puan yeterlidir.bu durumun hakkında yardımcı olursanız sevinirim

Dikey Geçiş Sınavı